En ökenfilm utöver det vanliga – Mad Max tillbaka efter 30 år

”Efter 30 år återvänder Dr George Miliotis, mer känd som George Miller (och ja, han var läkare en gång i tiden) till brottsplatsen. Det postapokalyptiska ödelandskap där hans filmmakarkarriär mer eller mindre föddes, växte upp och mognade. Utan Mel Gibson den här gången, men med Charlize Theron och Tom Hardy i förarsätet, där de turas om att handha de viktigaste uppgifterna i den uppkomna situationen. Skjuta eller köra. Köra eller skjuta. Båda sysslorna får hög prioritet.”

Just nu går den för varma hus på biograferna, eller hur det brukar heta. ”Mad Max”-konceptet har efter en lång pilgrimsfärd genom produktionssystemet blivit inte bara färdig, utan även riktigt bra. Och sedd av ganska många, säger jag utan att kolla statistiken. Förra veckan hade jag själv tillfälle att se ”Mad Max: Fury Road” och blev aningen uppslukad. Handlingen i sig är inte överdrivet komplicerad, men filmen har atmosfär, action och ambitioner att säga något mer om människans tillstånd mellan raderna. Eller snarast mellan biljakterna. Se den gärna innan apokalypsen, så ni vet vad som väntar efteråt…

Min recension finns på russin.nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.