Tom Cruise i tidlöst tillstånd

Utomjordingarna anfaller oss. Igen. Och Tom Cruise är med i den globala försvarsmakten, men mest som propagandamaskin. Till dess han begår ett taktiskt misstag och kastas rakt in i korselden, där han dessutom drabbas av ungefär samma åkomma som Bill Murray i komedin ”Måndag hela veckan”. Precis som för Murray, så handlar det om betydligt mer än en vecka av samma dag, om och om och om igen. Men även här har huvudpersonen chansen att förbättra saker längs vägen. Vilket är välbehövligt med tanke på att hela världen sådan vi känner den ligger i vågskålen och mänskligheten riskerar att utplånas för all överskådlig tid. ”Edge of Tomorrow” kom på bio i somras och är nu DVD-aktuell (vilket inkluderar BluRay, bara för att vara tydlig med konsumentupplysningen). Förutom farbror Cruise medverkar bland andra Emily Blunt, Brendan Gleeson och Bill Paxton i fältslaget mot inkräktarna från yttre rymden. Regissören heter Doug Liman och har tidigare tussat ihop Brad Pitt med Angelina Jolie i ”Mr & Mrs Smith”, liksom Sean Penn med Naomi Watts i den politiska thrillern ”Fair Game”. De, liksom den här aktuella filmen finns recenserade av mig på russin.nu. Där vi för övrigt presenterar ännu en temavecka under de kommande dagarna, nu liksom flera gånger förut om andra världskriget. Once more unto the breach, dear friends… Som Shakespeare formulerar det i pjäsen ”Henry V”. Ta gärna en sväng förbi någon gång under närmaste veckans surfrundor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.