Streetsmart mat och musik en masse – Fler nedslag i Göteborgs Kulturkalas

annasahlin-bw-GBGKultur2013

Det är på gatan det händer. Och till viss del i tält. Åtminstone i fredags då jag och min fru gjorde ett svep i vimlet som utgjorde Göteborgs Kulturkalas under mer eller mindre grånande skyar, som trots ihärdiga försök inte lyckades få  feststämningen att krackelera.

tripletouch-GBGKultur2013

Var de inte en kvartett en gång i tiden? Som  blev en trio, som blev en duo som sedan blev historia. Nu var i alla fall två av dem tillbaka på scen tillsammans och värmde upp med en kortare gatuföreställning som bland annat inbegrep sydafrikanska sånger och uppmuntran till publiken att själva medverka. Ken Wennerholm och Göran Rudbo lyckades också bra med inte minst det sistnämnda, i ett set som verkligen kan kallas unplugged i ordets mest genuina bemärkelse. Det handlar alltså om Göteborgs egna feelgood-ambassadörer Triple & Touch.

kultursommar-gbgkultur2013-dansKultursommarjobbare med covers på repertoaren, samt inslag av koreografi och kortspelstrick. Även det i vimlet längs med Avenyn.

Soul med Sahlin – med sladdar och under tak eller mer exakt skyddande tältduk – levererades under rubriken ”Sommarestrad”. Anna Sahlin, also known as Sahlene, bördig från Söderhamnstrakten i Hälsingland och med en del schagerbedrifter på sitt samvete, har en del av den varan. Soul. I dess aningen rivigare och rossligare inkarnation, typ klassisk rhythm & blues i moderniserad form.

kangaroo-GBGKultur2013Kängurukött är hälsosamt och rekommenderas varmt av australiska utställare som trängdes med kulinariskt sinnade kolleger från stora delar av världen vid Gustav Adolfs torg. Själva kan vi rekommendera den franska kycklinggrytan smaksatt med blue cheese (alltså troligen någon form av mögelost) liksom österrikiska salta brödkringelvarianter, bitar av baklava, italiensk konfekt som konkurrerade med brittisk dito och förmodligen en hel del annat som vi bara kände dofterna av; med ursprung i Polen, Spanien, Thailand och några nationer till. Hårda prioriteringar var nödvändiga för att undvika personlig konkurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.