Påkostade bröllop, bångstyriga planeter och andra naturkatastrofer enligt von Trier

Världen går under igen – åtminstone verkar det vara en överhängande risk för en planetarisk sammandragning med otrevliga konsekvenser för mänskligheten. Innan dess kan vi undra varför Kirsten Dunst är så olycklig och förvandlar sitt eget bröllop till en social katastrof av episka proportioner; utan att vi förväntas skratta rått åt eländet. Tror jag. Lars von Trier har sin egen humor, sin speciella världsbild och hans filmer är ofta påfallande…trierska. Nu finns ”Melancholia” ute på DVD och mer om mina personliga synpunkter på den hittar du på russin.nu. Sammanfattning: den är absolut sevärd men kanske inte så akut upplyftande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.