Några vimmelrader värda en mässa…

Är det redan två veckor sedan? Årets bokmässa i Göteborg, där jag troligen spenderade mest tid uppe vid det så kallade Internationella torget. 

Nej, något längre och mer djuplodande om årets bokmässa i Göteborg hinner jag inte åstadkomma, tyvärr. Men jag tillbringade några timmar där under lördagen, alltså 24 september. Välbesökt (som vanligt, ska man väl tillägga) men med mer svängrum på övervåningen med dess mindre sammanpressade möblemang – och kanske smalare innehåll, men för många av oss minst lika intressant. Inte minst det så kallade Internationella torget var platsen för några spännande föredrag och debatter, bland annat om jämställdhet i näringslivet och politiken.

Henning Mankell hävdade att han och vännen Jan Guillou inte varit medvetna om att de arbetade på böcker om ungefär samma tema samtidigt; 1900-talet, kolonialism och så vidare. Om jag inte hörde alldeles fel i kakofonin. Författare är väl hemlighetsfulla typer. Kända – och egensinniga – seriemakare som Jannarna Lööf och Stenmark avlöste varandra vid signeringsbordet i en förlagsmonter. Och så har jag lärt mig något om vad Folke Bernadotte-akademin är och gör. Men mer om det senare, kanske, om jag har tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.