Systrarna Bennet som zombieslaktare – nu på hembio

Nästan på dagen fyra år sedan. Då recenserade jag boken ”Stolthet och fördom och zombier” här. Amerikanske (jo, faktiskt!) författaren Seth Grahame-Smith hade gett sig på att kombinera Jane Austens romansklassiker ”Stolthet och fördom” med – ja, zombier. Den var ganska rolig, tyckte jag. Och kanske stoff till en film? Jag spekulerade en smula om den möjligheten och tidigare i år kom filmversionen. Nu finns den på ute på BluRay och DVD och jag tog chansen att se den. Samt skriva några raderrussin. Resultatet har inte riktigt samma rikliga rolighetsfaktor som boken, men den är sevärd om så inte annat än för att kunna jämföra bok och film. Eller för att förlusta sig med några av de mer brutala baltillställningar som filmhistorien bjuder.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.