Öppet mål för Måns i Örebro

För att säga det mest uppenbara direkt: Det här var ingen av de stoltare sångsamlingar som fyllt en svensk schlagerdeltävling i den form den haft de senaste dussin-plus åren. Eller någonsin. Den goda nyheten: Det här var inte finalen, utan bara den sista delfinalen, direkt från Örebro.

I tur och ordning:

Midnight Boy ”Don’t Say No”:  Omdöme: * av *****. Säger sig älska 1980-talet. Kanske framförallt ”You Spin Me ’Round” med Dead Or Alive kombinerat med den estetiska elegansen hos David Lee Roth. Men nu är jag kanske orättvis mot den sistnämnde. Utslagen.

Caroline Wennergren ”Black Swan”: **1/2. Femme fatale från 50-talsnattklubb. Lite lagom förförisk och farlig men det här är kanske fel forum. Utslagen.

JTR ”Building It Up”: **. Publikflirtande pojkbandspop med ettrig gitarr men mest en uppbyggnad mot uppskruvat dansgolvskorus och vissa identitetsproblem. Men de jobbar hårt på publikkontakten och är inte helt ofarliga i finalen – för dit gick de.

Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar” **. Kan inte kallas trendkänslig i alla fall. Dans på logen och granna töser. Fioler och grönska på scen. Nostalgitripp för… hur många? Till andra chansen.

Dinah Nah ”Make Me La La La”: *. Technogalopp. Rosa frisyr. Inte mycket personlighet inom syn- eller hörhåll. Antiklimaktiskt i alla avseenden. Till andra chansen.

Annika Herlitz ”Ett andetag” **1/2. Innerlig, intim serenad – i alla fall på papperet. Men det blir snabbt mer massivt när storspjället slås på med envist ilande syntslingor och sång i (det kanske alltför höga) registret. Splittrat, men absolut inte helt katastrofalt. Här finns ansatser till något ännu bättre som inte riktigt når fram. Utslagen.

Måns Zelmerlöw ”Heroes”: ***. Visuellt var det verkligen en nivå över snittet, med de animerade figurerna och avsaknaden av de alltför flitigt använda dansarna. Refrängen har kanske inte det där extra, men han kunde knappast missa finalen i det här sällskapet. Eller hur? Till final.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.