”Penny Dreadful” – en sällsynt snygg och spännande serie

London, sent 1800-tal. Dimman ligger tät. Misär samsas med majestätiska boningar för de besuttna. En målmedveten duo med blickarna fästa någonstans i fjärran, penetrerande sina medmänniskor och medvetna om en dimension i tillvaron som andra inte har en aning om eller vill låtsas om, ger sig i kast med den undre världen. Verkligen en undre värld. Vampyrliknande varelser verkar vara ute efter levande leksaker att… ja, göra vad med, exakt?

Ja, det är egentligen bara början. Serien ”Penny Dreadful” hade i somras nordisk premiär på HBO (och möjligen någon mer kanal, men det vågar jag inte säga med säkerhet i dagens vildvuxna TV-landskap) och etablerade sig som en av de snyggaste och mest välspelade skapelserna i medier de senaste åren. I hård konkurens, kan man väl tillägga. I huvudrollerna syntes Timothy Dalton, Eva Green och Josh Hartnett. Nu har jag recenserat den första säsongen på russin.nu. Som det ser ut är den andra vända planerad, men det dröjer i så fall till nästa år. Tillsvidare rekommenderas de här inledande åtta avsnitten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.