Andra chansen: Finn fem rätt i folkviljan!

Fler unga hungriga grabbar till schlagerfinal. Det var givetvis helt fel, rent objektivt. Men alla förstår inte sitt eget bästa. Framförallt inte svensk musikpublik. 

Man ska inte lämna över ansvaret till andra att göra det rätta. Då får man helt enkelt skylla sig själv. Det borde ha varit Eric Gadd och Caroline af Ugglas, med duon Segerstedt & Damli samt Behrang Miri som helt acceptabla alternativ, som skickats vidare till finalen i det där nya skrytbygget i Solna. Men… Nu överlät jag dessa beslut åt andra och så gick det som det gick. Jag är något mer välvilligt inställd till Robin Stjernberg än Anton Ewald, men det är helt klart en annan generation (och smaksektor) som haft det avgörande inflytandet här. What the heck, världen fortsätter snurra ett tag till ändå. Troligen. Sista ordet till min fru Emilia:

– Jag ville att duon (Segerstedt & Damli) skulle gå vidare. Men ungdomen har makten…

 

Kalla fakta om andra chansen? Se SVTs egen festivalbevakning.

4 reaktioner på ”Andra chansen: Finn fem rätt i folkviljan!

  1. Ok, jag tittar på melodifestivalen (via SVT-play (som dock inte vill visa Vasaloppet utanför Sverige :(), några gånger i direkt (som igår då det buggade rejält, men mest då det var fantom-dags), ett par gånger i efterhand) med en 9-åring och en 12-åringen, vilket kanske förvirrar mitt omdöme (för jag gillar egentligen Caroline af Ugglas). Men jag har inget alls emot att se Robin i final (inser att det inte är tösernas åsikt !), även om jag hade klarat mig utmärkt utan Anton. Den sistnämnde gick någorlunda hem hos 12-åringen, men inte alls hos Eric Saade (och Sean Banan)-gillaren som ville ha Jalla Dansa Sawa och ”Pot de Yaourt” i final.

    • Aha! Teknikens under. Jag var inte säker på att PLay-tjänsterna fungerade utrikes. Men i alla fall inom EU då kanske? Intressant att jämföra generationernas skiftande värderingar! Jag har nog i grunden en mer konservativ (eller ett något längre perspektiv – det borde väl ha en tjusigare klang) smak än genomsnittet som röstar, vilket troligen inte är förvånande alls, men kan vara spännande att försöka analysera när man får tid över för sådana världsliga saker. Ska bli ännu mer fascinerande att se vad Europa tycker om Sean Banan, om nu den innevarande trenden håller i sig även i finalen…

      • Förra året kunde vi t.o.m. titta på Eurovisionen via SVT-play. Jag vägrar fransk TV i det sammanhanget (vi vägrar överhuvudtaget fransk TV – vi har ingen ”antenn” – men jag tror att även den gick att hitta på webben), för de är så tramsiga (och dessutom vulgära enligt svärmor !), går liksom bara in för att förlöjliga, och har ingen aning om vad de pratar om. Några ”mello-experter” existerar inte i det här landet. För övrigt lyckades jag uppbåda mest intresse för första delfinalen, och därför tippar jag Yohio ! Förstår inte alls att så många verkar bli provocerade av honom. Men bland alla dessa killar kanske det finns en chans för Louise Hoffsten att dra ett riktigt långt strå !

      • NU har jag sett Yohio också via SVT Play så jag har en aning om vad det handlar om… Han kan ha en chans, kanske, vid sidan av någon av de där alla andra unga grabbarna som dominerar i år… Själv håller jag på gamlingen med flygeln, alltså Ralf Gyllenhammar. Men troligare är att Ulrik Munther tar hem det. Tyvärr får man väl inte räkna bort Sean Banan heller. Fransososerna kanske vet bättre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.