OK, det är tydligen dags igen. Förra vintern deltog jag i SVT:s lilla kunskapsbatalj ”Vem vet mest?” och klarade mig till fredagsfinal, men inte riktigt ända fram till den hägrande veckopengen för vinnaren. Många äro kallade, men få utvalda… Den här säsongen, med ny dekor, färre deltagare per program och delvis nya regler fick jag chansen igen. Och nu är den så kallade ”Revanschveckan” igång. Det har hunnit bli torsdag, vilket borde innebära att den dagsomgång där jag själv medverkade sänds ikväll. Hur det gick? Det får jag inte uttala mig om i förväg, men jag vill minnas att det blev ett ganska underhållande avsnitt, helt objektivt sett… Förhoppningsvis värdigt denna speciella dag, då människorna skolen vältra sig i kärleksfullhet och vällust, oavsett allt annat som kan tänkas pågå i deras liv för tillfället. Själv ägnar jag ganska mycket tid just denna sportlovsvecka (när det inte efterfrågas så många obehöriga lärarvikarier i min hemkommun) åt distansstudier i spanska vid Göteborgs universitet, för att öka min formella kompetens. Visste ni att det uppskattas finnas omkring 725 ännu använda ursprungsspråk i Latinamerika? Om jag inte blandar ihop siffrorna. Den frågan kom inte upp i ”Vem vet mest?”, men däremot… Ja, ni får väl se om ni är hågade nog.

De senast sända programmen i serien finns på SVT Play.

2 reaktioner på ”

  1. Skolen: Presens av Skola, i andra person pluralis, alt. imperativ i samma, t ex ”I skolen läsa på bättre”. Alt i lätt obsolet version av modersmålet. Bör alltså i stället vara ”människorna skola, etc”

    • Jag var nog inte ens säker på att formen ”skolen” fanns överhuvudtaget, utan tyckte det var en extra skruv på redan överdrivet gammalmodig swenska, bara för sakens skull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.