Djupsinniga hjärtslag i P1

Idag handlade det om musik och dess förhållande till krig, eller mer exakt om hur musikliv och annan kultur i ett samhälle utvecklas efter ett stort krig. Förra veckan var temat Musik och maktutövning. Perspektiven är historiska men kopplade till nutiden och urvalet av exempel från perioder och platser är brett. Och spännande. Tydligen sändes programmet Hjärtslag först i P2 för att sedan lanseras i en P1-version (vad nu skillnaden är). Det är i alla fall under de senaste veckorna i P1 som jag själv upptäckt serien, som leds av Per Feltzin. Mer utvecklade resonemang om innehållet kanske jag hinner med vid ett senare tillfälle. Till att börja med är det i alla fall högst motiverat att upplysa om programmets existens. Det sänds i reguljäretern på torsdagseftermiddagar men kan givetvis även hittas på nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.