Spännande om sanningsläckande i ”Snowden”

Premiären har dragit ut på tiden. Men ämnet fortsätter vara aktuellt. Och nyligen släpptes till slut ”Snowden” ut i full frihet. Filmen, alltså. Huvudpersonen i den, övervakningssamhällesavslöjaren Edward Snowden, fortsätter vara fast i Ryssland. Eller vilken hans exakta status egentligen är. Visselblåsaren vistas i alla fall där och har svårt att ta sig någon annanstans på grund av indraget pass och andra små pikanta juridiska detaljer. En del av detta tillstånd kommenteras i filmen, som följer honom från rekryt i amerikanska militären över den snabba karriären inom underrättelseorganen CIA och NSA, de upptäckter han gör längs vägen och vad dessa leder fram till för hans del. Oliver Stone har regisserat – och om hans filmer brukar det finnas delade meningar. Själv gillar jag dem oftast, så även den här. Min recension finns på russin.nu, där även en del av Stones tidigare verk recenserats, exempelvis ”Salvador”, ”JFK” och ”Savages”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.