Weir och vägen tillbaka

Av Peter Weir förväntar jag mig alltid mycket. Efter filmer som ”Picnic at Hanging Rock”, ”Vittne till mord”, ”Utan fruktan” och ”The Truman Show” utspridda över en osedvanligt jämn regissörsbana på mer än 30 år, så är hans första film på sju år en efterlängtad historia. När han så är tillbaka handlar det också om en bokstavlig väg tillbaka. Eller i första hand bort från ett fångläger i Sibirien under 1940-talet. Ed Harris, Jim Sturgess, Colin Farrell och svenska Gustaf Skarsgård har några av huvudrollerna i ”The Way Back” som nu finns ute på DVD. Slutresultatet är nog inte det allra bästa Weir har gjort under sin imponerande karriär – men den är mer än tillräckligt bra. Recension på russin.nu finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.